Siste nytt

LAGKAMP Egersund VS Ogna

Årets lagkamp mellom Egersund og Ogna spilles i år i Maurholen den 11-13.september.  I år er det Egersund som er vertskap for den etter hvert så tradisjonsrike vennskapsturneringen mellom de to naboklubbene.

Selv om det er en vennskapsturnering mellom de to klubbene, er det ikke fritt for at turneringen er forbundet med en del prestisje. Ogna vant fjorårets turnering for 5.gang, og dro dermed av gårde med vandrepokalen til odel og eie. Så langt har Ogna vunnet alle sine fem hjemmekamper, og Egersund har vunnet sine fire hjemmekamper.

I og med at Ogna i fjor vant pokalen til odel og eie, skal det i år settes opp ny vandrepokal. Da det ser ut som om hjemmebanefordelen er så stor i disse turneringene, er kriteriene for å vinne pokalen blitt litt endret. Fra nå gjelder regelen om at det laget som først tar tre seire på rad, vinner pokalen til odel og eie.

Vi har også valgt å gjøre noen endringer i forhold til tidligere år i spilloppsettet. Tradisjonelt har det på fredagen blitt spilt 5 Foursome-matcher (2 spillere på samme lag som slår annethvert slag på samme ball). Begge lagene var etter fjoråretsevalueringen enige om at dette ikke er den kjekkeste spilleformen å spille på vårt nivå, så fredagens Foursome-matcher byttes ut med Fourball-matcher (To spillere på samme lag spiller hver sin ball, der lagets beste score teller og måles oppmot motstanderens beste score). Lørdag er det tenkt spilt 8 nye Fourball-matcher, før det hele avsluttes på søndag med 13 Singelmatcher.

Som de fleste nok har oppdaget, er det kommet til 3 ekstra kamper både på lørdagen og søndagen. Den viktigste grunnen til denne endringen er at flere spillere – også de med litt høyere handikap, skal få mulighet til å delta på turneringen fra våre to klubber. Det skal dermed i år spilles om 26 poeng i årets turnering, mot 20 poeng tidligere år. Dette er et prøveprosjekt for 2015, så får vi evaluere forsøket etter årets lagmatch for å konkludere om dette var en god eller dårlig løsning.

Da er det bare å begynne den vennskapelige psykiske krigføringen lagene i mellom frem mot lagkampen i september!

Nå vil de to lags kapteiner bruke ettersommeren til å finne gode kandidater til å spille de ulike matchene, så vær positivt innstilt dersom du blir spurt om å bidra for ditt lag!

Egersund Golfklubb ønsker Ogna velkommen til vennskapelig kappestrid på Maurholen Golfpark i september, og håper på mange jevne og spennende kamper, der selvfølgelig EGK vinner sammenlagt!