Siste nytt

Nervepirrende og tett avslutning på klubbmesterskapet

Med 6 slags ledelse, tenkte nok de fleste at det nærmest var avgjort etter lørdagens første runde for herrene i klubbmesterskapet – men den gang ei… Bjerkreimsbuen Amer Tiro gav Ian Houghton kamp helt til døra, søndag.

Junioren spilte sine 18 hull, lørdag. Det var gledelig å se 4 junior stille til start i klubbmesterskapet, etter at vi de siste årene ikke har hatt spillere i denne klassen. Juniorgutta som spilte er rimelig ferske, så meget sporty av dem å stille opp i klubbmesterskapet. Underveis i runden, byttet guttene på å lede i turneringen. Mathias Henriksen kom best i gang på de første hullene, men etter hvert tok Thomas Andreassen over ledelsen, etter å ha unngått de store «blemmene» på de fleste hull. Etter 18 hull kunne Thomas Andreassen kåres til klubbmester for juniorene, etter en fin, og rimelig jevn runde golf! Vi gratulerer Thomas med klubbmestertittelen i juniorklassen!

Klasse «Herrer» spilte både lørdag og søndag. Ian Houghton gikk en stabil og god 76-runde på lørdag, og kunne etter lørdagens runde legge seg med en rimelig komfortabel 6 slags ledelse på Åsmund Hiksdal. Det meste så med det ut til å være avgjort før søndagens spill i herreklassen, men den gang ei. Søndag «fikk» Ian det tøft, og det gode spillet forsvant over natten. Det ble jevnere og jevnere jo lengre ut i runden en kom. Før de to siste hullene, var de nesten likt mellom Ian og Amer. Men med 4 over på de siste to hullene, glapp seieren for Amer Tior, i det som kunne vært en opphenting og en golfrunde av de store. Til tross for den uheldige avslutningen, spilte Amer en kjemperunde golf på søndagen der han endte med en solid 81-runde. Til tross for en heller middels dag på golfbanen, søndag, dro Ian klubbmestertittelen i land og vant ett slag foran Amer. En «gysare» av en avslutning, der spenninga «levde helt inn». Vi gratulerer Ian Houghton, som for alltid kan smykke seg med klubbmestertittelen 2022!

I seniorklassen la forsvarende klubbmester fra 2021, Lars Tore Sviggum et godt grunnlag for seieren allerede på lørdagen. Med en runde på 77 slag, ledet han ett slag foran Håken Skogly før søndagens spill. Lars Tore fortsatte det stabile og gode spillet på søndagen, og endte til slutt opp med en score på søndag på 75 slag. Når Lars Tore i tillegg på søndag slår til med Hole In One på hull 4, så vinner han meget fortjent herreklassen for seniorer! Enda mer imponerende er det at dette var Lars Tore sin 6. HIO (ja du leste riktig – hans SJETTE – Hole In One) i karrieren! Vi gratulerer Lars Tore med klubbmestertittelen for senior 2022, samt en ny HIO.

I klassen, «Veteran Herrer» – de herrespillerne som er over 65 år – tok Jostein Jensen tidlig ledelsen mot konkurrentene. Selv om Jostein slapp konkurrentene litt innpå mot slutten av runden, ble det aldri riktig spennende om klubbmestertittelen i denne klassen. Til slutt vant Jostein med 5 slag på Dagfinn Helmer Øglend som tok 2.plassen.

Det var masse positivt med årets klubbmesterskap. Den kjekkeste var nok at det var flere spillere som deltok i år enn på lenge. At vi igjen har en juniorklasse og kan kåre en klubbmester for junior er også veldig kjekt! Så både håper og tror vi på at vi neste år igjen får damer på «startstreken» i klubbmesterskapet!

Vel blåst klubbmesterskap 2022!