Siste nytt

Turneringskomiteen har talt… Finn fram kalenderen!

Etter møtet i turneringskomiteen har de lagt føringen for turneringene i kommende sesong. Mye som før, men enkelte nyheter er det… Merk at det er åpnet for  påmeldinger til de oppsatte turneringene  i golf-box. Oppfordrer alle som vil være med på 50+ finalen i september å melde seg på. Hvis det blir fullt, må i hvertfall ikke våre spillere stå på ventelisten! Videre følger referat fra komiteen.

Noen nyheter kommende år!

 

Tradisjonen tro har Turneringskomiteen hatt sitt oppstartsmøte nå i februar for å planlegge årets turneringer. Mange tradisjonelle og kjente turneringer er spikret, men også noen nye turneringsformer har fått plass på årets terminliste.

 

Faste turneringer:

Birger fortsetter med den tradisjonelle TORSDAGSGOLFEN.  Dette er en såkalt «lavterskelturnering» der alle spillere spiller fra rød tee, og der alle spiller Stableford med handikap helt opp til 54.  Dette er en turnering som først var tenkt som en rekruteringsturnering, men som har blitt en turnering som også de med lavt spillehandikap deltar i.  Dette har blitt en så pass innarbeidet turnering, med så pass bra oppmøte, at turneringskomiteen ikke ser grunn til å ta denne bort eller å endre den.  Turneringen passer for alle klubbens spiller med handikap opp til 54,0.

 

Vinterversjonen av torsdagsgolf er søndagsgolf. Om ikke så lenge kaller Birger inn til årets første søndagsgolf, som blir spilt frem til kveldsmørket forlater oss og de lange, lyse kveldene igjen gjør spill  på torsdagskveldene mulig i Maurholen!

 

Turneringskomiteen vil også i år arrangere den ukentlige MATCHPLAY-MEDAL TURNERINGEN.  Denne turneringen går nå inn i sitt tredje år som et tilbud til klubbens medlemmer.  Turneringskomiteen ser at denne turneringen vokser seg større år for år, og håper enda flere spillere vil være med kommende sesong.  Matchplay er en turneringsform som er en litt annerledes spillform enn den som tradisjonelt blir spilt.  Passer best for spillere med handikap opp til 36,0.

 

Ny «medal-general» i år er Ron Endresen. Ron vil arrangere turneringen på mandager i år, mot tirsdager som har vært medal-dag, de foregående årene. Tenkt oppstart medio april.

 

KLUBBMESTERSKAPET I MATCHPLAY er en tradisjonell turnering som hvert år samler mange deltakere.  To og to spillere blir vilkårlig trukket ut til å spille mot hverandre.  Her spilles det etter «vinn eller forsvinn-prinsippet» helt frem til finalen.  En tradisjonsrik turnering som er forbundet med mye prestisje.  Det spilles med fullt handikap, og turneringen passer for alle spillere med handikap opp til 36,0.  Påmeldingsfrist er innen 1.mai, der første runde spilles i løpet av mai måned.

 

Leif Sigurd er i innspurten i forhold til planlegging og påmelding til BEDRIFTSGOLFTURNERINGEN.  Dette er en turnering der lokale bedrifter stiller lag og blir satt opp i puljer for å spille mot hverandre.  Maks antall lag er 20 . Disse lagene blir delt opp i 4 ulike puljer av 5 lag i hver pulje.  Etter innledende runder går de to beste lagene fra hver pulje videre til et sluttspill der en spiller etter prinsippet «vinn eller forsvinn!»  Til slutt står en igjen med to bedriftslag som gjør opp seg i mellom slik at årets mester i bedriftsgolf kan kåres.

 

Dagsturneringer:

Den årlige DUGNADSTURNERINGEN arrangeres i slutten av mars, eller i begynnelsen av april (litt etter hvordan været blir…).  Denne turneringen markerer den offisielle starten av ny sesong.  Dette pleier å arrangeres som en Scrambleturnering, og passer for alle spillere helt opp til 54 i handikap.

 

EGERSUND OPEN arrangeres helga 16.-17.april og er en eliteturnering som inngår som en del av en større turnering for Rogalands beste spillere.  Tradisjonelt er nivået høyt i disse turneringene, og selv om turneringskomiteen håper at mange lokale spillere deltar i denne turneringen, passer turneringen nok best for spillere som har maksimalt 15,0 i handikap.

 

Den 29.mai arrangeres den årlige SIG.HALVORSEN-TURNERINGEN.  Dette er en viktig sponsorturnering for golfklubben, med masse flotte premier.  Blant annet kan en vinne gavekort på 5.000 kroner dersom en klarer å få «Hole in one på hull 4!»  Det spilles Stableford, og passer for spillere med handikap opp til 36,0.

 

Den 12.juni har vi på trappene en ny turnering. Da arrangeres turneringen EGERSUNDSMESTERSKAPET I STABLEFORD.  Dette er en turnering for alle klubbens medlemmer der vi tar sikte på å kåre klubbens beste Stablefordspiller.  Turneringen går over 18 hull og alle spiller med fullt handikap.  Turneringen passer for alle spillere med handikap opp til 36,0

 

Den 19.juni arrangeres parturneringen NORDEA PAIRS. Dette er en parturnering der to og to spiller på samme lag.  De beste lagene fra vår lokale turnering går videre til en regionfinale der en spiller mot andre lokale lag på Sør-Vestlandet.  Er en dyktig nok i også den turneringen, går en videre til landsfinalen som spilles i Moss.  Turneringen passer for alle spillere med handikap opp til 36,0.

 

Før ferien starter, nærmere bestemt den 9.juli, arrangerer vi den årlige, uhøytidelige turneringen SUMMER SUPRISE.  Dette er en meget uhøytidelig turnering der du spiller banen som du aldri har spilt den før.  Turneringskomiteen håper å legge opp til en meget uformell turnering der det sosiale står i sentrum.  Vi satser på å få til litt «drikkestasjoner» og «ladestasjoner» underveis i runden for de spillerne som måtte slite med væskebalansen.  Etter turneringen legges det opp til sosialt samvær på terrassen utenfor klubbhuset, med mat og lystig lag til langt ut i de sene nattetimer.  Dette er en uhøytidelig og sosial turnering som passer for alle klubbens medlemmer, der det kan hende at enkelte får mer og mer handikap jo lengre en kommer utover i turneringen J

 

KLUBBMESTERSKAPET I PUTTING OG KLUBBMESTERE I LONGEST DRIVE arrangeres den 20.august.  Her kåres klubbens best putter for herrer og damer, samt klubbens mest langtslående herre- og damespiller.  Alle klubbens spillere oppfordres til å delta i denne turneringen!

 

ÅRETS KLUBBMESTERE FOR HERRER, DAMER, SENIORER OG JUNIORER arrangeres helga 27. og 28.august.  Her kåres klubbens beste spillere i sine respektive klasser.  Dette er en turnering som er åpen for alle, opp til handikap 36,0.  Dette er en slagspill-turnering der alle spiller uten handikap, så her teller alle slag!

 

TURNERINGEN 50+ arrangeres gjennom hele sesongen på lokale baner i distriktet, men den 17.september arrangerer Egersund Golfklubb finalen i denne turneringen som har blitt en gedigen suksess for regionens seniorer.  Egersund Golfklubb har nok en gang fått tildelt den avsluttende finalen som spilles i Maurholden i midten av september.  Dette er også en turnering som innebærer et rimelig tungt dugnadsløft for klubben, men som vi arrangerer med stolthet, stil og verdighet!  50+-turneringen er en turnering for alle spillere over 50 år, der spillere med handikap opp til 36,0 kan delta.

Oppsummering:

Turneringskomiteen har forsøkt å lage ulike turneringer som fanger bredt, og som vi håper kan dekke de fleste spilleres turneringbehov. Videre håper turneringskomiteen at klubbens spillere ser gleden av å delta i turneringer som blir arrangert i klubbens regi.

 

Alle turneringer er nå lagt ut i Golfbox. Det er bare å sette av de ulike datoene allerede nå og melde seg på!

 

Til slutt; HJERTELIG VELKOMMEN TIL Å DELTA PÅ EN, FLERE ELLER ALLE TURNERINGER SOM ARRANGERES I 2016!

 

 

Sportslig hilsen

Turneringskomiteen