Siste nytt

50+ finalen: Full klaff for Egersund GK

Finalen i årets 50+ ble akkurat så vellykket som vi kunne håpe på for arrangørklubben. Eller til og med i overkant… Seier i både dame og herreklassen og det kjekkeste av alt : Suveren seier i lagkampen!

Maurholen viste seg fra sin beste side lørdag. Etter mange dager med mye nedbør, var det solskinn som møtte de 60 spillerne. Og banen var som vanlig i utmerket stand, kanskje med sesongens raskeste greener.
Og solen skinte over arrangørklubben også: Et utmerket arrangement som utløste mange lovord fra de tilreisende. Gode prestasjoner som gjorde at klubben klarte sesongmålsettingen, nemlig å vinne årets lagkamp.

egk50
I dameklassen spilte Møyfrid Hellvik meget godt og sikret seieren med 35 poeng. Hun gikk i lederflighten, der de fire beste sammenlagt hittil i sesongen spilte sammen. Det viste seg at det skulle bli veldig jevnt i toppen. Brit W. Dirdal og Berit Sjo Jørgensen fra Sandnes og Randaberg ledet så klart etter de sju første rundene at det var egentlig bare kamp om tredjeplassen. Denne stod mellom tre spillere, Astrid Robertson, Møyfrid Hellvik og Åse Kyllingstad fra Sandnes. Selv med den gode runden klarte ikke Møyfrid innhente Astrid. Med en middels runde (29 p) klorte Astrid seg fast til den gjeve tredjeplassen. Et fattig slag ( av over 400) foran. Åse var et slag bak det igjen, så snakk om close race… For øvrig spilte Irene Hellum en god finale (31 p), mens de andre egersundsdamene har levert bedre saker tidligere. I dameklassen har det vært med hele 40 spillere denne sesongen, og EGK damene har som resultatlisten viser (se golfbox) gjort en kjempeinnsats.

image
Vinnerne: Møyfrid Hellvik og Leif Sigurd Fisketjøn
I herreklassen var David Goddard fra Ogna vinner sammenlagt allerede før finalen. Han har spilt stødig hele sesongen, og tok en velfortjent seier. Når han i tillegg for tiden bor i Italia og kom hjem for å spille turnering er det bare helt konge…
I finalen hadde Leif Sigurd Fisketjøn sin beste runde på flere år og vant på 41 poeng. Vår gode nabo i nord, Alf Magne Haver fra Ogna GK, kom på andre plass med sterke 37 poeng. Han har spilt godt hele sesongen og med sitt lave handicap er det ekstra sterkt å hevde seg såpass i stableford konkurransen. Bjørn Gunnar Hammersmark ble nest best EGK er med gode 32 poeng.
Sammenlagt var det som sagt ingen som kunne true David Goddard. Leif Sigurd spilte seg opp til andreplass etter finalerunden, og passerte dermed Alf Magne Haver. Åge Sørensen fikk som nest beste EGK er en flott 6. plass, selv med en uheldig finalerunde. Martin Tendenes fulgte to plasser bak på 8. plass. Totalt har det vært 128 spillere med i herreklassen.

image
David Goddard
Som tidligere skrevet har vi hatt et håp om å vinne lagkampen, det vil si den beste klubben hele sesongen. Mens det i de individuelle klassene er de fire beste rundene som teller, er det i lagkonkurransen alle åtte som skal avgjøre. EGK har stilt sterkt i alle turneringene, faktisk den klubben med flest deltakere. Vi var hele åtte poeng bak Jæren før finalerunden og trodde nok løpet var kjørt. Men vi klarte det: Av de 11 lagene vant vi hele greia, med nabo Ogna som nummer to og Jæren nummer tre. Og dermed overtok vi vandrepokalen fra Solastranden.
Det er også innlagt i 50+ beste bruttoscore. Vinner her var Bent Arild Bærheim , Sandnes (men også medlem i EGK). Beste EGK er her var Kjell Iversen på en 12. plass av de 165 spillerne på listen. Den siste innlagte konkurransen er Birdiekongen og Dronningen. Her gjelder det å få flest birdier i løpet av sesongen. Suveren vinner her var Alf Magne Haver med hele 12 stk. Martin Tendenes var beste EGK er med flotte 7 stk. Det holdt til en tredjeplass.
Dermed er årets sesong over. En svært vellykket 50+ sesong. Flere av turneringene har hatt ventelister for å spille. Turneringen har også en intensjon om å bidra til veldedighet. Hvert år blir en forening/ god sak tilgodesett med en andel av startkontigenten. Dette året var det organisasjonen LEVE som fikk flotte 25.000. Leve er landsforeningen for etterlatte ved selvmord.
​​​​logoliten
En av grunnene til at finalen blir lagt til Maurholen er at vi har ord på oss for å takle slike arrangement. Vi klarte det denne gangen også, takket være flott dugnadsinnsats. Honnør til John Ivar (med god hjelp fra Erik) for gode forberedelser både på banen og på dataen. Til Signe for god kontroll over å gjøre det koselig med god servering i klubbhuset. Til Øyvind og Bent Magne (med hjelp av Egil) for god kontroll med den travle scoremottaket. Til Eivind (med god kontroll og oversikt hele dagen). Birger for innsjekking (og med overraskende salgstalent). Tommy (fra Nordsjøen) med uvurderlig hjelp i golfbox. Likedan Kjetil Sunde. Og Greenkeeper Jurgen for glitrende arbeid med banen. (håper ingen er glemt i farten.)