Siste nytt

Månedens golfer november 2020

Chris er av de fire profilerte ‘keivhendt-spillerne’ (les links) i Maurholen. (De tre andre er så vidt jeg vet Isak Skjelbred, Gaute Fardal og Bjarte Pedersen).  Chris har en arbeidssituasjon som gjør at han enten er veldig til stede på banen – eller ganske borte i sin jobb off-shore.

NAVN: Jan Christian Søyland
ALDER: 53
YRKE: Service pusher Baker Hughes
HCP: 21,5

1. Hva fikk deg til å begynne med golf?
«I forbindelse med at jeg fornyet helsesattesten min mars i fjor, så fikk jeg beskjed om at jeg fikk bare fornyet det for 6 måneder da legen syntes jeg veide for mye og fikk beskjed om å redusere vekten til neste gang jeg skulle fornye den.

Noen uker senere fant jeg Wilson-golfsettet jeg kjøpte i 2007 i USA, det hadde fått en hel runde på Ogna det året før det ble parkert på loftet. Deretter Googlet jeg “Golf og Egersund” og fant ut at Egersund golfklubb skulle kjøre VTG-kurs bare noen dager senere. Jeg møtte da opp og deltok på det første VTG-kurset i 2019 med Edvard, Arne og Odd som instruktører. Siden har jeg stort sett oppholdt meg i Maurholen i friperiodene mine.»

2. Hva slags køller har du i bagen?
«Jeg har et Cobra F9 jernsett, Cobra F9 3-wood og hybrid, Callaway Epic Flash driver, Spalding chipper, Titleist SM6 50, 54 og 58 grader wedger og en Odyssey 2-ball Fang putter.»

3. Og hva er favorittkølla?
«Det er uten tvil putteren. Den føler jeg at jeg har god kontroll på, mange av de andre køllene går i hytt og pine!!»

4. Hvilket er det kjekkeste hullet i Maurholen?
«Det er vanskelig å velge, men jeg må nok svare hull 4. Dette må da være et av de fineste golfhullene i Norge?»

5. Hva er ditt neste køllekjøp?
«Jeg har ikke noen nye køller på gang, men har levert driveren min til reparasjon siden skaftet knakk da jeg slo ut på hull 7.»

Og så legger humoristen Chris til:
«Men kan naturligvis si at jeg skal behandles de andre køllene jeg har pent, slik at de varer lenge; og skal kjøpe kølleshampo. Forklaringen er temmelig enkel: For litt sida var jeg med i et tippelag som vant 440 000 på V75, og min tiendedel er altså 44000. Det rekker til kvalitets køllehampo for ei lang stund! Hehe!»

6. Hva er det kjekkeste med golf?
«Det å bli kjent med mange nye mennesker har vært veldig kjekt.. Det var bare en håndfull av medlemmene jeg kjente litt fra før.»

7. Hvilke andre baner har du spilt på?
«Jæren, Ogna, Kragerø, Stavanger, Sola (Forus, Vestfold, Borre og Nøtterøy.»

8. Hva er ditt langsiktige mål i golfen?
«Det må være å bli en bedre golf-spiller som spiller færre “rævva-runder” enn jeg gjør i dag. Jeg håper også at det blir minst like kjekt fremover som det har vær til nå.»