Siste nytt

Månedens golfer mai 2020

Månedens golfer: Inge Tore Bøckman Hovland

Inge Tore Bøckman Hovland (mannen med den estiske og samtidig kraftfulle sving).

 

Alder: 62

HCP: 11,4

– Inge, hvorfor golf?

«‘Kå ska eg sei’? Jeg «slo» litt golf i Stavanger for ca. 15 år siden. Har også spilt litt sammen med venner i utlandet – sånn av og til. Prestasjonen var ofte så som så, og jeg bestemte meg for enten å lære å «spille» golf eller alternativt la være helt.

Jeg bestemte meg i oktober 2018 for å gjøre et forsøk, og meldte meg inn i Egersund Golfklubb. Det har jeg ikke angret på. Klubben har et supert miljø og golfspillere i alle aldre. I seniorgruppen er det spillere som tross høy alder spiller super golf og det er oppmuntrende.

Det som er spennende med golf er utfordringene. Komplisert spill og krevende bane gir utfordringer så det holder.»

– Mange golfere har drevet med en annen sport før de begynte med golf, hva med deg?

«Jo, jeg har vært innom «noen» idretter tidligere bl.a svømming, tennis, karate, pistolskyting, surfing og volleyball.

Fellesnevneren er utfordringer og det finnes også noen likheter; f.eks. med tennis – i rotasjonen, bevegelsen i håndledd og arm.»

– Hva har du i bagen?

«Driver, en fairway wood (5), en 3-er hybrid og et jernsett med en pitching wedge og 56 og 60! Og putter naturligvis.»

– Hva er favorittkølla di?

«Skiftende forelskelser- noen ganger elsker jeg ei spesiell kølle; noen ganger hater jeg den samme – eller rettere, vi er uvenner og så blir vi venner igjen. Akkurat nå er jeg mest venner med 56 og 60.»

– Morsomste hullet på Maurholen?

«Hull nr. 1 er kjekt, spesielt kjekt hvis greenen nås på førsteslaget; noe som ikke skjer for ofte . Ellers er hele banen fascinerende og utfordrende – og det er lett å slå ut.»

– Og det vanskeligste?

«For meg nå er hull nr. 9 et problem av en eller annen grunn. Det virker som om ballen absolutt skal til venstre med den fuktige opplevelsen det medfører.»

– Din beste golfopplevelse i nyere tid?

«Vanskelig å peke på en spesiell hendelse. Jeg gleder meg når spiller fungerer – og at jeg har opplevelsen på en runde at scoren er fortjent – og ikke flaks. Det fascinerende er at hvis en får noen supre slag innimellom, blir de mindre bra fort glemt.

Det er felleskapet som gir den gode golfopplevelsen. Det å spille sammen og dele gode og mindre gode prestasjoner er en viktig del av spillet. Godt humør og god humor i flighten, skaper kjekke opplevelser.

Faren med golf er at man blir hektet, og det kan fort bli «livsvarig».

 

Månedens golfer på tee til favoritthullet

 


Golfintervjuer: Mons Bjone (HCP 37)