Siste nytt

Flott EGK innsats i Rogaland 50+

Allerede når fem av åtte turneringer er avviklept kan vi konstatere at denne turneringen er en kjempesuksess! Også for EGK ! Vi er for fullt med i lagkampen. Og det som enda bedre er: Vi har dobbelt ledelse i dameklassen! Møyfrid har ledet lenge, og leder fortsatt, men Astrid gjorde et stort ”byks” i den siste turneringen før ferien som ble spilt på Bærheim…

image
Astrid ser litt betenkt ut, men burde juble etter den gode runden på Bærheim….

Når sant skal sies er det jo tre viktige konkurranser igjen. Men for et utgangspunkt jentene våre har… Av hele 36 deltakere så langt er altså Møyfrid og Astrid nummer en og to.  Fantastisk kjekt!  Mia er nummer 8, Marianne nummer 10, Else nummer 13, Hanna nr 16. Disse fire jentene har imidlertid bare spilt tre av de fem turneringene, så her kan alt skje. Jane ligger på 20. plass, men hun har kun to bokførte turneringer. Klarer hun å stille på minst to av de tre siste, vil den hyggelige tannlegen hevde seg helt i toppen…. Spennende blir det okke som!

Reglene er nemlig slik at de fire beste rundene teller i sammendraget. Har du deltatt i mer enn fire, kan du dermed stryke den dårligste runden eller rundene.

I herreklassen er det hele 111 deltakere så langt… Vi ligger slett ikke dårlig an der heller. Martin Tendenes ligger på en sterk femte plass, mens Åge Sørensen ligger hakk i hel på plassen bak. Jostein Jensen på en hederlig 11. plass er også med i kampen.  Mer her er det veldig jevnt og mye kan skje de siste tre rundene.

Og så var det lagkampen da!  Hele fem klubber kjemper om den prestisjetunge lagpokalen. Og EGK er en av dem!  Sandnes leder med 491 poeng . Vi er på femteplass, bare 12 poeng bak. Her teller alle åtte konkurransene. Honnør til alle våre som har sørget for å ha  det  største deltakerantallet.

De to andre konkurransene i 50+ er beste bruttoslag og flest birdier. Her er Martin beste EGK er i begge konkurransene. Han er nr 11 av hele 137 deltakere i bruttoen og på en delt 5. plass i birdietevlingen med flotte sju birdier så langt.

Det går mot en spennende avslutning. Påmeldingene strømmer på, og i skrivende stund er det så godt som fulltegnet både på Jæren (15.8), Sirdal (29.8) og Egersund (26.9). Er det noen som har glemt å melde seg på er det bare å hive seg rundt. Erfaringen tilsier at det alltid er noen som trekker seg og da er det ventelisten som slår inn.

Vi har fått en del spørsmål om hvorfor ikke turneringen kan utvides så lenge interessen er så stor. Svaret er at det tillates inntil 100 spillere på 18 hulls baner og max 72 spillere  på 9 hulls baner. Dette fordi det tviholdes på shot gun start. Og bare en start. Denne skal fortrinnsvis alltid være lørdag klokka 10. Det gir forutsigbarhet,  og bidrar  sosialt med at de fleste avslutter med en drøs og premieutdeling etterpå.  Dermed gjelder ført til mølla prinsippet.

Også der har EGK erne vært gode…..

Flere sliter med å finne resultater i den nye nettsiden til EGK.  Siden er fortsatt under utvikling, og det ser bra ut. Går du inn på linjen øverst og trykker på aktiviteter finner du 50+. Der finner du også sammenlagtlisten, også kalt Order Of Merit. Spørsmål rundt dette? Ta kontakt.