Siste nytt

Bjørn Gunnar Hammersmark – månedens golfer april 2019

Foto: Mons Bjone

 

HCP: 15,7

Alder: 57

Yrke: Sjømann (Bosun eller arbeidsleder)

Sivilstand: Singel

Bjørn Gunnar er off and on eller on and off, alt ettersom. Det vil si han er off-shore 4 uker i strekk på en supply-båt for Tidewater rederi. Der går han vakter 12 timer på og 12 timer av. Altså on and off.

Når han kommer hjem, har han fri i 4 uker (off duty), men likefullt absolutt on golf i Maurholen. Da er han stinn av oppdemt golflyst – og følgelig er han så godt som hver dag på golfbanen. Altså desidert on. Han er tydelig stolt av de nye køllene sine – alle med like langt skaft – 35 tommer, akkurat som Bryson Dechambeau, du vet, han med den tøffe capsen og det fransk-klingende navnet, men som likevel er amerikaner.

Bjørn Gunnar har en kropp bygd for golf, med nok muskelmasse bak slagene. Og i tillegg ferdighet. Det fikk i alle fall denne «journalisten» (altså meg = Maurholens desiderte høyhandikapper) oppleve på en runde tidlig i vår.

På rundens siste hull – altså hull 9 – fikk Bjørn Gunnar opp et brukbart utslag, litt til venstre for vannet. Han klødde seg litt i skallen og fisket fram et 9er-jernet fra bagen og drylte til. På dette andre slaget fauk ballen over bergnabben og landa i ytterkant av greenen – etter å ha tilbakelagt tilsammen 195 meter. Men altså, cirka 8 meter fra flagget. Bjørn Gunnar klødde seg enda engang litt i nakken og tok fram sin spider-putter; tenkte ikke, men satte den rett i koppen. Enkelt som det – birdie!

Så lett er golf – når du heter Bjørn Gunnar, er on og har dagen!

Foto:Mons Bjone

1. Hva fikk deg til å begynne med golf?

– En tur til Thailand – en tur for å se på Tutta, sammen med Ketil Seglem. Og så spelte me en runde på Siam Country Club i 40 graders varme og holdt på å daue. Men det var nok til å tenne golflysten.

2. Hva er vitsen med golf?

– God mosjon og hyggelige golfere.

3. Hva er din beste golfopplevelse?

– Tur til Spania med blant andre Ove, Åge og Torbjørn på forskjellige fine baner.

4. Kjekkeste bane?

– Las Colinas – flotte omgivelser, fine fairwayer og greener – en perfekt bane.

5. Favorittkølle?

– Alle eller ingen, siden eg speler one-length, speler det ingen rolle.

6. Morsomste hull på Maurholen?

– Hull 3 – både fineste og morsomste.

7. Hva med hole in one?

– Ikkje så viktig, greit nok å ha birdie på samtlige.

8. Hva er dine golfmål?

– Å ha det gøy! Eg skal spele så lenge eg lever. Og køllene skal være med i kista!