MÅNEDENS GOLFER – JUNI ‘18

To lidenskaper som golf og tango lar seg godt kombinere.

FOTO: MONS BJONE

Navn: Irene Hellum

Alder: i sin beste år

Yrke: Pensjonist

HCP: 28

* Irene, hva brakte deg til golfen?

Jeg har alltid likt minigolf og kjente jeg ville prøve ‘ordentlig’ golf når jeg ble pensjonist. I 2010 gikk jeg på et golfkurs på Ålborg sportshøyskole. Etter ei uke der var jeg hekta. Og tok det grønne kortet etter at jeg var kommet hjem til Stavanger.

I 2011 kjøpte jeg hus i Egersund og meldte meg inn (usett) i EGK.

Første runden i Maurholen var en gedigen nedtur. Banen var særdeles utfordrende; spesielt hull 4 og 8 som ‘spiste’ ballene mine.

Siden vi ikke har egen pro i EGK, har jeg valgt å delta på golfkurs i Danmark, noe som virkelig kan anbefales.

I disse dager har jeg nettopp kommet hjem fra Nørgaards Højskole der jeg har fått 3 ganger en og en halv med instruksjon, lunsj i klubbhuset og spill på bane etterpå. Så spilles det avslutningsmatch (Scramble) siste dagen. Da jeg kom hjem til Maurholen ble jeg belønnet med nedskriving med 1,5.

Nørgaards Højskole (en ekte dansk folkehøyskole) har for øvrig kurs av kortere og lengre varighet og tilbyr full pakke overnatting og måltider, golfsimulator og spill på banene i Midt- og Østjylland.

Skolen har en hjemmeside der ytterligere informasjon finnes: www.nrgaard.dk

* Hva slags målsetting har du med golfen?

Etter at Ivar er blitt hekta på golf, håper jeg at det blir mye golfing – og kanskje at jeg hele tida spiller litt bedre (!) enn han.

* Irene, du har også en annen interesse som bringer deg rundt, hva er det med den?

Ja, argentisk tango er spesiell, den er en fin utfordring og en god øvelse i kommunikasjon.

* Har du ei favorittkølle?

Det må bli driveren. Jeg var på golf-fitting på Torshov i Oslo og fant en som jeg slo best med. Merket er Adam – og det passer meg bra

FOTO: MONS BJONE