Siste nytt

VEL BLÅST KLUBBMESTERSKAP!

Helgas klubbmesterskap ble arrangert i gode forhold.  Litt regn fra morgenen lørdag la ikke demper på totalinntrykket, at årets klubbmesterskap ble spilt under særdeles gode forhold.

Lørdagens runde bød på mange gode scorer, og i de klassene som spilte sitt klubbmesterskap over to dager var det jevnt etter dag en.  I herreklassen spilte både Lars Tore Sviggum og Håken Skogly stabilt og godt første dag, og delte ledelsen etter dag 1 med 75 slag.  Roger Iversen med 77 slag og Ron Endresen med 78 slag var også på «skuddhold» før søndagens spill.

I klassen «Herrer senior», klassen for herrer over 50 år, ledet Jostein Jensen med sju slag på Martin Tendenes og åtte slag på Olaf Hovland , etter å ha spilt en solid runde på 81 slag på lørdagen.  De fleste tenkte nok at solide Jensen ville dra seieren i lang i søndagens spill, men som vi alle vet – golf er golf, og ingenting er avgjort før siste putt er satt…

I klassen «Damer senior» var det også jevnt i teten etter første dag.  Både Mia Skandsen Hovland og Astrid Robertson gikk en runde på 99 slag på lørdagen, og alt lå til rette for en spennende søndag, også i den klassen.

Søndag stilte 40 spillere til shutgunstart, fordelt på 6 ulike klasser.  Veteran damer og Veteran herrer, samt junior herrer skulle også kjempe om klubbmestertittelen i sine klasser.

I Juniorklassen ble det jevnt frem til de siste par hullene.  Simen Svendsen og Per Ove Hansen lå helt jevnt på antall slag, mens fjorårets klubbmester i juniorklassen, Karl Erik Hegrestad har hatt bedre dager på golfbanen enn han opplevde denne søndagen…  Simen var den junioren som klarte å holde holdet kaldest på de siste hullene, og dro i land seieren etter å ha slått Per Ove med fire slag da siste putt var satt.

I klassen «Veteran damer» var det jevnt bak den suverene Møyfrid Hellvik.  Møyfrid slo knockout på feltet, og kan med rette kalle seg første klubbmester i Egersund golfklubb i den nye veteranklassen!

I Herrenes veteranklasse ble det derimot veldig jevnt i teten!  Odd Hovland dro seieren i land med 91 slag, ett slag bedre enn andremann, Svenn Inge Nergård, og to slag bedre enn Ove Noreng som endte på tredjeplass med en score på 93 slag.

Som sagt tidligere var det etter dag en jevnt i herreklassen.  Med Roger Iversen og Ron Endresen på skuddhold, måtte både Lars Tore Sviggum og Håken Skogly spille god golf for å holde unna.  Lar Tore Sviggum spilte som vanlig stødig, mens de tre andre spillerne nok ikke er strålende fornøyd med søndagens spill.  Til slutt ble det en rimelig komfortabel seier til Lars Tore som spilte på 77 slag på søndagen.  Til slutt endte Sviggum opp med å slå Roger Iversen og Håken Skogly med 8 slag, de to delte dermed andreplassen. En god Sviggum forsvarte dermed fjorårets seier, og tok med årets seier sin fjerde klubbmestertittel.

I klassen «Senior damer» var det mer spennende etter lørdagens spill enn det vi fikk opplever på søndagen.  Mia Skandsen Hovland endte opp som temmelig suveren vinner i den klassen etter å ha spilt en bedre søndagsrunde enn de andre damene som «jaktet» henne i totalen.  Til slutt kunne Mia innkassere klubbmestertittelen etter å ha gått banen 8 slag bedre enn Astrid Robertson på søndagen.

I seniorklassen for herrer virket det meste avgjort før lørdagens spill.  At Jostein Jensen gav fra seg en åtte slag ledelse, kan bare skyldes det vi alle opplever fra tid til annen på golfbanen – en dårlig dag på banen!  All ære til Martin Tendenes som spilte en kjemperunde på søndag, og som endre opp med å vinne klubbmestertittelen etter en meget solid 79 runde. Olaf Hovland endte på andreplass, mens Olav Vølsted knep tredjeplassen, begge etter gode 81 runder på søndag.

Følgende spillere kan dermed kalle seg klubbmestere i Egersund Golfklubb, golfsesongen 2017:

Klasser herrer: Lars Tore Sviggum

Klasse senior damer: Mia Skandsen Hovland

Klasse senior herrer: Martin Tendenes

Klasse veteran damer: Møyfrid Hellvik

Klasse veteran herrer: Odd Hovland

Klasse junior herrer: Simen Svendsen.

 

Turneringskomiteen gratulerer alle klubbmestrene med tittelen, og sier vel blåst klubbmesterskap!