Ungdommene seiret i klubbmesterskapet !

Tross vanskelige spilleforhold med mye vind, ble det spilt mye god golf i Maurholen i helga. Verdige klubbmestere  ble kåret. Men hvor ble det av seniorene?

Det var bare i herreklassen det var god deltakelse. Sytten spillere kjempet fra hvit tee om heder og verdighet. Lederflighten ( de beste fra lørdagen )  besto av Lars Tore Sviggum (80 slag), Svein Andreassen (82) og Lars Vassbø (83).  Gode resultater når en tar den sterke vinden i betraktning. Men søndagen tok  ungdommen sin revansj. Lars Vassbø leverte to flotte runder  (på 39 og 38).

IMG_0653
Lars I. Vassbø

Meget fortjent, mente konkurrentene om den nybakte klubbmesteren. Nå spilte ikke Svein og Lars Tore noen dårlig runde.  Svein, som kanskje var den største favoritten etter lørdagens runde,  hadde sterke 82 slag også søndagen. Han er kanskje ”motvindspilleren” fremfor noen i klubben. Lars Tore, som etter vår mening er klubbens beste spiller totalt,  var noe mer ujevn søndag. Ti slag etter vinneren er ikke vanlig fra den kanten. Går en litt mer i dybden ser en at det var på to hull han rotet seg bort…

Martin Tendenes spilte seg opp til en sterk fjerdeplass etter godt spill søndag.  Verdt å nevne er at regjerende klubbmester, Håken Skogly,  hadde en kjemperunde på søndag. Men en svak lørdag gjorde at det bare ble en 9. plass denne gangen…

Søstrene Caroline og Ida Berge ble klubbmestere etter solid spill
Søstrene Caroline og Ida Berge ble klubbmestere etter solid spill

I dameklassen var det bare en deltaker, men så stod til gjengjeld  Caroline Berge for den beste golfen i mesterskapet.  Imponerende runder på 77 og 75 slag er veldig sterkt under de rådende vindforhold. Vi trodde at de to rundene lørdagen på 39 og 38 slag var umulig å slå. Men så klemte hun til med enda bedre runder, 37 og 38, søndagen.  Birdier på hull 8 og 11 (to vanskelige hull) forteller om hennes kapasitet. Vi kan jo nevne at banerekorden for damer er på 78 slag fra 2011. Da er det  gult utslag som teller, men Caroline har absolutt den inne på en god dag med bedre forhold.

Åge Sørensen og Torbjørn Lunde
Åge Sørensen og Torbjørn Lunde

Seniorklassen ble i alle fall den jevneste. Deltakelsen var  bemerkelsesvis svak. Bare tre stykker stilte opp i herreklassen og ingen (!) i dameklassen…..   Åge Sørensen  (85 slag) sikret seg et overraskende klart utgangspunkt før søndagen  foran Torbjørn Lunde (91) og Kjell Iversen (92).  Torbjørn startet søndagen meget sterkt. Med en 38 runde hadde han allerede tatt inn fem av de seks slagene…  Og etter at de 36 hullene var ferdigspilt var Åge og Torbjørn helt like og det måtte omspill til. Tredjemann, Kjell Iversen, hadde kontakt med de to andre, men en sjelden 9 er på siste hullet ødela sluttscoren for han.  Og omspillet:  Torbjørn vant hullet og dermed forsvarte han tittelen fra i fjor.

Tor Ares Christensen
Thor Ares Christensen

Juniorklassen avgjøres etter 18 hull og Thor Ares Christensen ble også i år vinner av gutteklassen.  Denne gang foran Andre Sætren.  Vi gratulerer.

Ida Berge vant jenteklassen. Hun var alene i denne klassen, men leverte en meget sterk runde på 94 slag.  Med en birdie på hull 11 (par 5 hull) som den absolutte høydaren…  Vi er veldig imponert og gratulerer på det varmeste.

Arrangementet var bra. Det skal være stas med klubbmesterskap. Derfor undrer vi oss over at seniorene glimrer med sitt fravær. At nærmere 40 stykker deltar på seniormedal og bare tre spillere stiller opp på klubbmesterskapet er et tankekors.  Klubben må evaluere dette og se om det er mulig å finne noen tiltak som kan gjøre denne turneringen mer attraktiv. Kanskje seniorene bare skal spille en dag?