Siste nytt

Topp- idrettsutøveren som fant gleden i en annen idrett: Golf !

Det er ikke så mange av klubbens medlemmer som har drevet idrett på nasjonalt høgt nivå. Men denne sympatiske og rolige læreren står bokført med 79 landskamper for Norge. Og da er det kanskje perfekt å ”trappe ned” med golf…..

Olav Vølstad (54) er opprinnelig fra Førde, men har bodd i Bjerkreim i 30 år. Der jobber han på Vikeså Skule som lærer. Gift med Synneva og har to jenter.
Et fast symbol til denne spalten? Kanskje EGK med et spørsmålstegn. Eller noe lignende.
Selv om Olav har blitt en god golfer, er det i en annen stor idrett på verdensbasis han har oppnådd størst resultater. Han har spilt

Dagens EGK'er Olav Vølstad
Dagens EGK’er Olav Vølstad

imponerende 79 landskamper for Norge i volleyball ! Han er fra en ekte volleyballfamilie. De er fem søsken, tre gutter og to jenter. Og alle fem har spilt på landslaget. En bortimot uslåelig rekord. Og ikke nok med det: De tre brødrene har vært i samme førstesekser i landskamp, altså halve laget !! Disse fakta er så sjeldne at vi bare måtte nevne det….

Men så over til golfen. Olav er ivrig i Maurholen. Tidlige morgenrunder med Martin og Jostein, samt på bedriftslaget til sambygdingen Jan Petersen. Som for øvrig nettopp kvalifiserte seg til kvartfinalen i bedriftsgolfen.

Når og hvordan begynte du med golf? – Jeg tok det grønne kortet i Sirdal. Kjørte en time hver vei til Kvæven. Det var en kompis som lokka meg opp, fleire gonger i veka. Det var gilde folk i Sirdal Fjellgolf og eg var medlem der et par sesonger. Men det ble mye kjøring og en del bompenger…

Hva er det kjekkeste med golfen? – At sjøl i vår alder kan vi få til noen slag som gleder og gir inspirasjon. Og så har vi evnen til å fortrenge de drittslaga som kommer innimellom…

Favorittbane i Norge og utlandet? Jeg har faktisk aldri spilt golf i utlandet…. Maurholen er nok favoritten. Den er utfordrende og du blir aldri mett av den. Bjåvann er og veldig kjekk hvis den er i god stand. Må også nevne Kragerø. I fjor når det var ”vese” overalt, kom vi ned til oasen i Kragerø. De la ned et veldig arbeid i vanning, og det gav resultater.

Favorittkølle i bagen? 4 er hybrid.

Beste golfopplevelse? Har to runder jeg er ekstra stolt over… på Sola i vanskelige forhold spilte jeg fra utslag 58, som i utgangspunktet er i lengste laget. Da jeg kom i mål på 88 slag var jeg meget godt fornøyd. Og så glemmer jeg ikke så lett den runden jeg hadde i mars i Maurholen da jeg gikk på banens par på 18 hull. Men etter den runden gikk det bare en vei….

Målsetting med golfen? Å ha det gildt! Etter mange år med konkurranseidrett er det fantastisk å gå på golfbanen å ha det gildt samtidig som du konkurrerer uten at alvoret tar over for mye…. Jeg setter stor pris på samholdet og kameratskapet som har utviklet seg etter jeg begynte i Maurholen,

Hva kunne du tenkt deg annerledes i klubben vår? Som jeg har sagt trives jeg veldig godt. Det som undrer meg litt er at spillerne varierer så lite. Det er underlig at den hvite tee boxen blir så lite brukt. Banen blir jo så annerledes! Og så ville klubbens medlemmer blitt litt bedre rustet til å spille på andre baner, som ofte har lengre hull.