Siste nytt

Klubbmestre i putting og longest drive kåret

Lørdag formiddag stod klubbmesterksapet i putting og i longest drive på programmet i Maurholen.  Bra vær la en fin ramme rundt arrangementet.

10 spillere i to klasser stilte opp i klubbmesterskapet i putting – tre damer og sju menn.  Banen var satt opp på treningsgreenen, og spillerne måtte gjennom en ”vanlig” 18-hulls bane.  2 slag pr hull ble regnet som hullets par, så for å gå på banens par, måtte en kun bruke 36 slag.

Det ble først spilt innledende runder.  I dameklassen gikk Elsa Hovland og Marianne Gravdal direkte til finale etter de innledende rundene.  Elsa gjorde det best i det innledende spillet, og gikk banen på 41 slag, fem over par.  Det ble jevnere om den siste finaleplassen, der Marianne knepent slo Irene Hellum.  Marianne endte opp med 44 slag, åtte over par, mens Irene endte opp ett slag dårligere på 45 slag, ni over banens par.

IMG_0012 (1)
Finalist Elsa Hovland

 

I herreklassen gikk kun fire av de sju spillerne videre til semifinale etter den innledende runden.  De fem beste som kjempet om semifinalebillettene var:

Spiller Slag Over/Under par
Svenn Inge Nergård 36 Par
Jørn Pettersen 41 +5
Svein Andreassen 41 +5
Jan Olav Rønning Reinertsen 42 +6
Dagfinn Helmer Øglend 42 +6

For å kåre den siste finalisten måtte Jan Olav og Dagfinn ut i Play-off og Sudden death. Først etter ni hull klarte den ene spilleren å tukte den andre, og det var Jan Olav som gikk seirende ut av den duellen.  Med det kapret han den siste semifinalebilletten.

IMG_0020 (1)
Finalist Jan Olav Rønning Reinertsen i dyp konsentrasjon

 

I den første semifinalen spilte Svein Andreassen mot Jørn Pettersen.  Svein gikk seirende ut av den matchen, etter å ha spilt på 38 slag, to over par.  Det ble enda jevnere i den andre semifinalen, der Jan Olav avgjorde på det 18.hullet.  Han fikk par på siste hullet, mens Svenn dro på seg en bogey.  Dermed var finalelaget klart.

I dameklassen ble det en rimelig tett og jevn finale.  Marianne slo den velkjente spikeren i kista på hull 18 da hun senket den 18.putten med ett slag.  Marianne avsluttet med det med 40 slag, 4 over banens par.  Elsa på sin side, stoppet på meget respektable 43 slag – 7 over banens par. Marianne kunne dermed triumfere, og kan med rette kalle seg selv for klubbmester i putting for damer, 2015!

IMG_0015 (1)
Vinner Marianne Gravdal

 

I herrefinalen ble det i realiteten aldri spennende.  Jan Olav fikk en dårlig start, samtidig som Svein puttet stabilt.  Dermed vant Svein på 37 slag – ett over banens par.  Også han kan kalle seg klubbmester i putting for 2015!

IMG_0025 (1)
Årets klubbmester i putting, Svein Andreassen

 

Etter at puttingmesterskapet var avgjort, gjorde fire staute karer driverne sine klare, klare for å avgjøre hvem som har mest punsj, og som slår lengst i Egersund Golfklubbb.  Hver spiller fikk slå fem utslag.  Det var ikke mangel på innsats, noe som resulterte i at de fleste ballene gikk i hytt og pine.  Men av de fem ballene hver hadde til rådighet, fikk i alle fall alle spillerne ett gyldig utslag.  Jørn Pettersen hadde mest punsj i kølla denne dagen, og vant longest drive konkurransen med en drive på 280 meter.  Anders Bertelsen Tengesdal tok andreplassen med en drive på 254 meter, mens Arve Jensen tok tredjeplassen med sin lengste drive på 229 meter.

IMG_0024
Fra venstre – Anders Bertelsen Tengesdal, Jørn Pettersen og Arve Jensen

 

Et alt i alt kjekt arrangement, der turneringskomiteen selvfølgelig hadde håpet at enda flere ville ha deltatt.