Siste nytt

Noe av det flotteste vi har sett!

Egersund Golfklubb hadde for noen få uker siden besøk av representanter for Norges Golfforbund som skulle vurdere slopen på banen. De var full av lovord etter besøket.

image

image

 

Foto: Roy Kristiansen

Greenkeeper Roy Kristiansen fra Hauger GK er en blant flere som har den oppgaven å reise rundt for å sjekke baner for Norges Golfforbund. Sjekke er i denne sammenheng å sikre at banen er riktig slopet. Det vil si at den er registrert med riktig vanskelighetsgrad.
Vi tok en telefon til Kristiansen for å høre hva som er kriteriene for at banen blir slopet på nytt. – Nye baner skal etter reglementet vurderes etter hvert tredje år, sier Kristiansen. – Det vi ser på da er helheten av banen. Bredden på fairways, lengden på hullene, vannhinder, høyde på gresset på semirøff er eksempel på hva som innvirker på slopingen. Og for Maurholen kanskje det viktigste: En tøff røff, der muligheten for tapt ball er relativt stor…. Denne grundige gjennomgangen resulterte i at denne flotte banen ble vurdert som noe vanskeligere enn sist. Og dermed får spillerene tildelt litt flere slag.
Roy Kristiansen er ekspert på golfbaner. Banen han har ansvar for, Hauger GK i Akershus, er en stor og høgt ”skatta bane”. Han var full av lovord om anlegget på Maurhole. – Dette er noe av det flotteste jeg har sett ! Layouten og designet av banen er av ypperste klasse. Variert og velstelt. De tre par tre hullene er både geniale og vakre. Håper dere vet hvilken skatt dere forvalter… Jeg har skrevet på facebook at golfere bør ta turen til Egersund for å spille Maurholen. Jeg har venner og kjente i golfmiljøet Stavangerområdet som ennå ikke har spilt banen, og jeg har forklart de i klartekst hva de har gått glipp av!
Til slutt har Kristiansen en oppfordring: Dere må ikke tukle med banen. Å endre utslagsteder etc. vil kunne ødelegge dette praktanlegget.
Er det rart en blir i godt humør av å snakke med slike karer som Roy Kristiansen?