Siste nytt

Månedens golfer juli 2020

‘’Høyt handicap og dårlige resultater skal ikke ta golfgleden fra meg!’’

Mons Bjone – alder: 78

Hcp: 35,6

Yrke: pensjnist (fhv skoleleder)

Ferietida i juli i Covid19-året har tatt meg til nordfylket – nærmere bestemt husvogna vår på Sandvik camping i Tysvær. Jeg har altså ikke hatt mulighet til å spille på Maurholen og gjøre avtale med et egnet intervjuobjekt for juli måned. Derfor har jeg måttet ty til en nødløsning: et intervju med meg selv. Haha!

· Hvorfor og når begynte du med golf?

‘’Jeg synger i Egersunds Mandssangforening og var plassert i 2. bass-rekka mellom to pasjonerte golfere, Olaf Hovland og Stein Feyling. På alle tirsdags-øvingene maste og dro de i meg at jeg absolutt måtte prøve meg på golf. Jeg var nettopp blitt pensjonist og lot meg overtale. I en alder av 71 tok jeg begynnerkurs og spilte min første runde i april 2013. Jeg brukte et år på å karre meg ned fra 54 til spillerhandikap 36. Etter mange runder har jeg vært nede på HCP 32-tallet, men innser nå at jeg har etablert meg som en av klubbens mest solide høyhandikappere.’’

· Hva har du i bagen?

‘’Akkurat nå har jeg en bærebag, feriebagen min som jeg bruker av og til på tur, siste gang i Trondheim, på Sommerseter der jeg slo lag med noen nesten like dårlige seniorer som meg. Ellers blir bærebagen brukt når jeg spiller på Kolnes, Haugesund golfklubb sin bane – som ironisk nok ligger i Karmøy kommune, på fastllandssida, i denne bagen jeg et assortert utvalg av Callaway, Cobra og Nike.’’

· Og favoritt-kølla?

‘’Det er en Callaway 5er hybrid. Den funker greit i roughen – da kommer jeg meg opp og fram.

Ellers må jeg nevne ei kølle jeg har i trallebagen i Maurholen: ei solid jernkølle, jeg kaller den bare for slegga. Det var Ove Noreng som viste meg den.’’

· Kjekkeste hullet i Maurholen?

‘’Hull 4 – over vannet. Der har jeg noen ganger klart birdie, og lever i håpet om hole in one.’’

· Og det vanskeligste hullet?

‘’Desidert hull 7, jeg slår ikke langt nok og har vel bare klart å spille til par en eneste gang.’’

· Hva er det som gjør at du holder på med golf, og ikke heller selger køllene og melder deg inn i bridgeklubben?

‘’For meg er golf perfekt, jeg får god mosjon, frisk luft og treffer trivelige folk. Spesielt seniormedal på mandag og onsdag er en kjekk turnering; der får jeg også utløp for konkurranseinstinktet mitt – jeg konkurrerer mest med meg selv og litt med noen få andre; Møyfrids regneark er alltid spennende lesing. Men uansett dårlige resultater og et stabilt høyt handicap: det skal neimen ikke ta golfgleden fra meg!’’