Siste nytt

MÅNEDENS GOLFER – APRIL ’18

Månedens golfer ser fram mot sommergrønne greener med litt flere bange anelser enn i tidligere år. Han fikk bråstopp i senior-karrièren rett før jul i fjor og er derfor usikker både på eget spill og aktivitet som seniorkoordinator kommende sesong.

 

Foto: Mons Bjone

 

Navn: Ove Noreng

Alder: snart 72

Yrke: Pensjonert fisker med 50 års fartstid til sjøs (og pasjonert/lidenskaplig golfer)

HCP (etter årsrevisjon): 17

– Ove, hva skjedde egentlig med deg rett før jul i fjor?

Jeg skulle en tur på toalettet midt på natta og kjente meg litt nummen i armen. Plutselig tok jeg overbalanse, stanga i veggen og prøvde å komme meg ned i underetasjen for å ringe til lege, men Rigmor kom meg i forkjøpet og ringte tvert 113. Så bar det rett inn på sjukehuset der det ble konstatert at jeg hadde fått et lettere slag.

Nå er jeg altså rekonvalesent, strever særlig med venstre arm, fingrene og også venstre skulder. Golf-svingen er ikke helt på plass for å si det slik. Men høyre-armen er helt OK.

– Hvordan ser du for deg golf-sesongen din da?

Jeg har lyst til å komme meg ut i Maurholen igjen, for å være i miljøet; kanskje klarer jeg å gå noen hol. Det kan også være at jeg går deler av en runde med noen av barnebarna. Men jeg tror ikke det er realistisk at jeg tar på meg noen

senioroppgaver foreløpig. Egentlig er det Rigmor som bestemmer dette så lenge som jeg ikke kan kjøre bil (eller sykkel).

– Hva slags opptrening driver du nå med tanke på best mulig funksjon fram mot golf-sesongen?

Jeg går jevnlig til fysioterapi for balanse-trening og øvelser for den venstre skulderen. Så har jeg også noen øvelser jeg gjør hjemme i tillegg til sykling på ergometersykkel. Det er venstre skulder som bremser svingen, men jeg håper at høyrearmen kan dra med seg venstrearmen og at det kan være en god ting på sikt.

– Beste golfopplevelse?

Kanskje det var runden med svogeren min i juni 2015 da jeg fikk ‘hole in one’ på hull 4. Men nei, når jeg tenker nærmere etter: det kjekkeste har vært alle seniorrundene på mandager og onsdager – og samlingene før og etter i proshopen med golf-drøs og tull og tøys – og litt vennlig ‘mobbing’.

– Favorittbaner og kølle?

Bortsett fra banen i Maurholen synes jeg Stavanger er flott. Favorittkølla mi er en Callaway Epic 5’er hybrid. Den går beint og 130- 140 meter.

– Som så mange andre golfere følger du med på Viasat Golf – hvem er favorittspilleren?

Det er Phil Mickelson. En pussig ting forresten, han er egentlig høyrehendt, men spiller links – fordi han begynte med ei links-kølle faren ga han da han var en guttunge.

– Ove, vi ønsker deg lykke til med opptreninga og håper du snart er på plass i Maurholen som her på bildet.

 

Foto: Mons Bjone