Siste nytt

Hellvik Hus Egersund Open: Gøran suveren!

Helgens turnering ble ikke den store festen det skulle være. Den tragiske ulykken fredag satte selvsagt sitt preg på helgen. Øyvind ble minnet med et minutts stillhet og det ble flagget på halv stang.

Ved slike ufattelige hendelser er ikke golf og golfturnering viktig i det hele tatt. Likevel, alt tatt i betraktning, kom klubben greit ut av det.

Forholdene var veldig gode, Bra vær og som vanlig god bane. Resultatene bar preg av at spillerene fant seg godt til rette. Gøran Sømme Haglund ble vinner av denne prestisjefulle turneringen med 4 over par på 36 hull. På lørdag spilte han til par. Det gjorde han også på første ni søndagen, mens han fikk en ørliten «sprekk» på de siste ni hullene. Kanskje han allerede da visste at seieren var sikret?

Gøran representerer Sandnes GK. Men vi forbinder han mest med Ogna. Som barn/ ungdom var han å finne på banen til alle tider. Hans bestefar, Reidar Sømme, var en av stifterene av Ogna GK. Så det var nok på Ogna grunnlaget ble lagt… Han er nå en av Rogalands beste spillere, tross sin unge alder.

De fire beste: fra venstre: Simen Nyland, Gøran Sømme Haglund, Stian Lund og Bent A Bærheim.

Sandnes GK tok for øvrig de fire første plassene i konkurransen. Stian Lund som kom på en sterk andreplass, hadde for øvrig den beste runden da han spilte en under par på søndagen.

Av de lokale spillerene var Jan Olav Reinertsen den beste denne gangen. En litt ujevn runde til tross, spilte han seg til en 16. plass. Noen plasser bedre enn Vigor og Jan Inge.

Men hva har skjedd med deltakelsen i Regionstouren? Det er ikke så mange årene siden det var lange ventelister for å få spille denne turneringen for de aller beste. Nå er det så mye færre. Har Kiwi Rogaland 50+ tatt helt over?

Resultater: (fullstendig resultatliste i golfbox).

1. Gøran Sømme Haglund, Sandnes GK 144 slag

2. Stian Lund, Sandnes GK 148

3. Simen Nyland, Sandnes GK 151

4. Bent A. Bærheim, Sandnes GK 152

16. Jan Olav Reinertsen, Egersund GK 165

18. Vigor Larsson, Egersund GK 168

20. Jan Inge Mong Olsen, Egersund GK 170