Siste nytt

Fire EGK ere til Landsfinalen !

Suksess på hjemmebane! Det kan vi trygt slå fast etter helgens regionsfinale i Maurholen. Over førti spillere fra Haugesund i nord til Bjåvann i sør, konkurrerte om finaledeltakelse. Særdeles hyggelig er det at det blir fire spillere fra EGK å finne på startlisten i Moss i september.

Nordea Pairs er Norges største golfturnering. Det blir spilt kvalifisering i nesten alle av landets klubber. EGK var i år tildelt regionsfinalen for Sør Vest. Terje Tengesdal og Øyvind Sælevik spilte en kjemperunde søndag. Hele 42 poeng gav en sterk andreplass. Og det etter jevnt godt spill. Flere av hullene utfylte spillerne hverandre etter læreboka om lagspill. Når Øyvind strøyk noen hull reddet Terje laget, og når Terje hadde sitt eneste stryk ordnet Øyvind poeng. Ellers å nevne er Terje sin flotte birdie på hull 1. Den gjorde godt…

Vinnerne av turneringen ble Solastranden, med sterke 44 poeng.

Når vi likevel får et ekstra lag med i landsfinalen, skyldes det at klubben får et såkalt ”wild card” som arrangør av regionsfinalen. Klubben hadde bestemt at det nest beste EGK laget i regionsfinalen skulle få dette. Dermed ble Rune/ Arild også kvalifisert.

Fra venstre Rune Eik, Terje Tengesdal, Arild Nodland og Øyvind Sælevik.
Fra venstre Rune Eik, Terje Tengesdal, Arild Nodland og Øyvind Sælevik.

De andre EGK lagene spilte ikke opp mot sitt beste. Rune Eik / Arild Nodland kom på en 9. plass med 37 poeng. Martin Tendenes/ Jostein Jensen som vant den lokale kvalifiseringen vil nok glemme søndagens runde så fort som mulig. De spilte vel en av sine dårligste rune på lang tid. Det samme vil nok damelaget vårt. Møyfrid Hellvik/ Elsa Hovland er god for mye mer enn 29 poeng som lag….

Greenkeeper Jurgen Hell
Greenkeeper Jurgen Hell

Banen var i utmerket stand. Flere av de tilreisende var her for første gang og var mektig imponert. Vår utmerkede greenkeeper, Jurgen Hell (bildet), presenterer en bane som kanskje aldri har vært bedre.

Turneringslederen, Birger Christensen, hadde som vanlig full kontroll. Godt assistert av Svein Andreassen og Edvard Rønneberg. Og med Erik Hellvik som god støtte. Formann Nodland og Signe Svendsen hadde god oversikt i pro-shopen. Og dermed har EGK stått for et nytt godt arrangement. Det er noe som blir lagt merke til. Kanskje får vi tildelt liknende arrangement også neste år?