Turneringsleder Ron Endresen: Vellykket og kjekk turnering.

For første gang ble det arrangert turnering i Maurholen der spillerene bare fikk ha 3 køller med seg på runden. Valgets kval var hvilke køller??? Interessen var stor. Det er lenge siden 46 medlemmer stiller opp i en turnering på en søndag…

Begrensingen på kølleantall ble kombinert med såkalt flaggturnering. Og dermed ble det mye nytt på en gang.

Flaggturneringen har blitt arrangert mange ganger før. Det går kort fortalt utpå at når du har brukt opp dine tildelte slag er det stopp. Da planter du «flagget» på banen og så gjelder det å komme lengst. Må du fortsette på 19. hull eller mer, betyr det at du har spilt bedre enn ditt handicap.

Det var det ingen som gjorde, sier Ron Endresen. Og det skulle nesten bare mangle med tre køller også… Men det virket som om medlemmene våre synest det var gøy med en slik spilleform. Og at så mange hadde meldt seg på var for oss i turneringskomiteen en hyggelig overraskelse.

Mange fikk seg en a-ha opplevelse… Er det virkelig nødvendig med 12-13 køller i bagen?

Resultatene var gode:

I juniorklassen var det jevn match mellom Karl Erik Hegrestad og Simen Svendsen. Begge kom til greenen på hull 17, men Karl Erik var nærmere hullet. Han valgte  4 er hybrid, pitch og putter. Bra spill gutter!

Jevnt var det også i dameklassen. Både Elsa og Mia Hovland kom til hull 16. Men det var «tante» Elsa som kom lengst. Hun hadde valgt driver, 7er jern og putter. Hun imponerte med noen flotte driverslag fra fairways…

Og det var ikke mindre jevnt i herreklassen der kompisene Kjell Iversen og Olaf Hovland spilte opp mot sitt aller beste. Det vil si at begge kom helt frem til greenen på hull 18. Kjell var nærmest koppen, og stakk dermed av med seieren. Men meget godt spill av begge. Kjell hadde valgt det mest tradisjonelle, nemlig 3er wood, 7 er jern og putter. Treningsleiren i påsken i varmere strøk viste seg å være nyttig…