Siste nytt

Egersund Golfklubb har to av Norges 100 beste hull!

I månedens nummer av bladet Norsk Golf kåres Norges 100 beste golfhull. Den kåringen kommer Egersund Golfklubb svært godt ut av.

Det er over 2.130 golfhull i Norge fordelt på 172 golfbaner. Juryens kriterier for et golfhull handler om mer enn at det skal være vakkert å se på. Det er helhetsinntrykket som teller, og golfhullet skal være strategisk spennende å spille for så mange som mulig.

Juryen skriver følgende om Egersund golfklubbs hull 4:

«Lekkert par 3-hull over vann der mye av utfordringen består i å velge riktig kølle. Det er ingen enkel oppgave tatt i betraktning høydeforskjellen og den tidvis sterke vinden. Det er ikke få ganger spillere har valgt altfor mye kølle for å sikre seg over vannet, for bare å se ballen treffe fjellveggen i bakkant og rikosjere tilbake i vannet. En bred bunker vokter venstre halvdel av green, og den trygge missen er kort høyre. Greenen favoriserer dem som klarer å slå en draw.»

image001 (4)

Om hull 5 skriver bladet dette:

«Den unike nihullsbanen signert Graeme Webster, viser at en bane ikke må være lang for å være vanskelig. Hull 5 er høydepunktet på en ellers høyst underholdende golfrunde. Fairway rammes inn av svaberg, og hullet fremstår som en naturlig del av det vindblåste terrenget. Hullet spilles forskjellig fra dag til dag ettersom det endrer personlighet når vinden snur. Fairwayen er relativt romslig, men med farer på begge sider. Ting blir enda mer interessante når man slår seg inn mot green: En bekk renner på tvers rett i forkant. Vær oppmerksom på flaggplasseringen på den brede greenen. Du kan utnytte den brede fairwayen for å gi deg en enda bedre vinkel inn mot flagget.»

image003

Håken Skogly, som er medlem av banekomiteen og har sendt inn bildene til Norsk Golf, er ikke overrasket over juryens vurdering.

– At Egersund Golfklubb får med to hull på listen over Norges 100 beste, viser igjen at kvaliteten og layouten på banen i Maurholen er veldig bra, sier Skogly.

– Banen i Maurholen er unik, der den snor seg mellom knauser og lyng. Å spille golf her er en utfordring på grunn av banens smale design, med vannhinder eller vanskelig rough på sidene av alle hull, men det er også en naturopplevelse, synes Skogly.

– Man blir ikke lei denne banen, avslutter han.

Bladet Norsk Golf kommer ut seks ganger i året og har et opplag på nesten 80.000.