Siste nytt

Stor interesse for Egersundsmatchen.

Turneringsleder Eivind Løining kunne med begeistring fortelle at det ble god påmelding de siste dagene til denne turneringen. Dette med match er en litt annerledes form for konkurranse. En kjekk form….

Hele 43 spillere har meldt seg på til matchen og oppsettet er trukket.  Gledelig mange damer kom med på slutten.  Første runde skal være spilt innen 20. mai.

Det har versert en del spørsmål om hvordan denne formen for konkurranse skal spilles. Matchen spilles over 18 hull og man spiller om hvert hull. Glem det som har med poeng (stableford) å gjøre, her gjelder det bare å vinne hullet.

La oss ta et eksempel: Susan har trukket Astrid som motstander. Da går man inn på tabellen og ser hvor mange tildelte slag en har etter nåværende handicap. Der har Susan 6 tildelte, mens Astrid har 11 tildelte slag. Da er differansen 5 slag. Det vil si at Astrid har et slag mer på de 5 vanskeligste hullene (index 1-5 på scorekortet) i forhold til Susan. (Alt går ut på 18 hulls runde!)

I praksis: På hull 1 får Susan par, Astrid har 5 slag. Da vinner Susan hullet. På hull 2 har begge spillerene 6 slag. Da vinner Astrid hullet,  fordi dette hullet har index 3 og Astrid har et slag ekstra på hullene med index 1 til og med 5. Dermed er spillerene likt etter to hull. På hull 3 har begge spillerene 5 slag og da deler de hullet.

Andre regler når det gjelder match. Når en har vunnet hullet kan og bør den andre plukke opp. Det er også anledning å  «gi»  putten. Matchen kan også avsluttes når den ene spilleren leder så mye at den andre ikke kan nå den igjen.

Lykke til til alle sammen.