Siste nytt

Dagens EGK’er – LIDENSKAPELIG golfer med velutviklet konkurranse-GEN

Neste ut i denne populære spalten er tidligere fotballspiller (målvakt i EIK og Brann) og har alltid vært tiltrukket av konkurranser med og uten ball.

Olaf er tidligere fotballspiller (målvakt i EIK og Brann) og har alltid vært tiltrukket av konkurranser med og uten ball. Kona Mia (som han deler seng og golfinteresse med) hevder at Olaf er lykkeligst når han kan komme seg på golfbanen enten her hjemme eller ute i den store verden (Danmark, Thailand, Skottland, Spania, USA).   Olaf renner over av golfglede og har lyst til at andre skal få del i samme gleden. Dagens intervjuer ble lokket inn i golfen av nettopp Olaf.  På øvelsene i Egersunds Mandssangforening var jeg skvist inn mellom basskollegaene  Olaf og Stein Feyling. De «maste» stadig om at golf  måtte være noe for meg. Til slutt ga jeg etter, – og har ikke angret. Nå skal dagens EGK’er fram i lyset.

Olaf Hovland
Olaf Hovland

Nøkkelinfo:

Olaf Hovland

Født: 24. august 1959

Sivil status: gift med Mia

Barn: Maren

Yrke: Daglig leder Hovland Trevarefabrikk AS  (motto: Stolte dører og vinduer)

Hcp: 11

MB: Hvilke køller har du i bagen?

OH: 4 – PW,  48, 54 og 58 graders wedger, driver, 3 og 5’er wooder og putter.

 

MB: Favorittkølle?

OH: Jern nr. 8, veldig anvendelig.

 

MB: Når og hvor begynte golfinteressen din, Olaf?

OH: Har alltid vært nysgjerrig og fascinert av sporten, det lille som ble vist på TV i tidligere tider. Var på besøk hos venner i Perth, Australia, da jeg ble tatt med på en drivingrange i desember 2002.

Kjøpte et brukt jern nr. 6, og tok dette med hjem. Resten av vinteren ble rangen på Tennisland, Sandnes, jevnlig frekventert slik at jeg var klar til å bestå grøntkort-prøven på våren 2003.

 

MB: Hva er egentlig vitsen med golf for deg?

OH: Jeg får koble  av fra hverdagens stress og kav, og kan være sammen med gode medspillere/venner.

MB: Ditt beste golfminne?

OH: Da jeg fikk Hole in one , 6/5-08 på hull 4 i Maurholen. Den første på ordentlige greener.

MB: Og din beste golfprestasjon?

OH:  Finalerunden i Rogaland 50+. Spilte på 75 slag, og vant turneringen sammenlagt i 2014.

MB: Hva er den beste golfbanen  du har spilt på?

OH: Har vært så heldig å få spille, til nå, på 129 forskjellige baner rundt omkring. Må nok si Black Mountain GC, Hua Hin. Ikke bare er selve golfbanen i verdensklasse, men totalopplevelsen med caddier, klubbhus og restaurant.

MB: Og den verste?  

OH: Kan ikke si jeg har spilt på noen dårlige golfbaner, men har spilt noen som sannsynligvis ikke vil bli besøkt igjen.

MB: Hvilke ambisjoner har du for resten av golflivet ditt?

OH: Ha det gøy med hobbyen og en dag bli singlehandikapper. Har, siden jeg begynte å spille, alltid avsluttet aftenbønnen med; «Vær så snill, bare en gang, sørg for  at alle køllene i bagen virker etter hensikten og at ballen går rett»

Nå kan det til slutt  legges til at Olaf er både raus og streng. Han gir noen gode råd når du ber han om det. Ellers tar han deg i skole når det er på sin plass.  Som høyhandikapper fikk jeg være med Olaf og Kjell Iversen på en runde, men allerede på hull 2 dassa jeg det til, slo et veldig dårlig slag, en  såkalt ’ølball’ og auste ut av meg: «Dette kommer til å bli en dritt-runde». Olaf så strengt på meg: «Ikkje snakk deg sjøl ned, Mons. Du har mange hol igjen. Snakk deg opp, tenk positivt.»

Intervjuer av Dagens EGK’er ble denne gang utført av Mons Bjone.