Siste nytt

Turneringssesongen i gang!

Søndag 18.april starter vi opp med årets første turnering!  Årets åpningsturnering blir en Texas scramble turnering, der vi setter opp fire og fire på lag, der lagene har mest mulig samme totale handikap.  En uhøytidelig og svært sosial turneringsform.  Pga. smittevernhensyn, må vi ha kontinuerlig start fra hull 1 på alle lag, slik at vi ikke samler for mye folk på lite område i disse pandemitider! Turneringen er for alle, opp til 54 i handikap!

Neste turnering blir lørdag 8.mai.  Da drar vi i gang en parturnering. Rent praktisk, så finner du en spillepartner som du vil spille på lag med. Lag med mann og dame, mann og mann, dame og dame, mann og kone, bestefar og barnebarn eller hen og hen -har ingen betydning! Det er bare å melde seg på turneringen i Golfbox.

Selve spillformen er enkel. Du og din spillepartner er på lag. Etter hvert hull som er spilt, teller KUN den poengsummen på hullet som er den beste av dere to har oppnådd. Har du f.eks spilt til 2 poeng på et hull, og din partner har spilt til 3 poeng på samme hullet, er det din partners poengsum (3 poeng) som står som gjeldende i konkurransen på det hullet for laget ditt. På hull 2 kan det være din spillepartner som møter veggen totalt, og han plukker ballen på grunn av mange dårlige slag. Fortvil ikke! Dersom du som spillepartneren hans oppnår f.eks 3 poeng på hullet, er alle dårlige slag glemt, og laget får 3 poeng på hullet!

Dette er en kjekk turneringsform, som noen av dere kjenner igjen fra Bedriftsmatchen eller turneringen Nordea Pairs som ble arrangert for noen år siden.  Foreløpig tenker vi at også denne turneringen må ha kontinuerlig start fra hull 1 pga. smittevern, men det endres kanskje til shutgunstart dersom råd fra helsemyndighetene tillater det.  Turneringen er for alle, opp til 54 i handikap.

Det tradisjonelle Egersundsmesterskapet i Matchplay starter også opp i mai. I spillformen Matchplay blir du trukket ut til å spille mot en annen spiller som har meldt seg på turneringen. I forhold til andre turneiringsformer, skiller denne turneringen seg ved at det gjelder å vinne flere hull enn motstanderen. Den som etter 18 hull har vunnet flest enkelthull står igjen med seieren i matchen og går videre til neste runde der en møter en ny motstander som har vunnet sin kamp. Slik holder en på helt til en enten blir slått ut eller en står igjen som seierherre etter endt finale! (Kan sammenlignes med cupspill i f.eks fotball). Turneringen er for spillere fra 36 i handikap, og bedre.

Den ukentlige «Torsdagsgolfen» byttes i år ut, og blir «Onsdagsscramble», og vil bli spilt på fast hver onsdag klokka 18:00.  Ny spillform blir Texas scramble som er et lagspill i større grad enn vanlig stablefordspill som vi hadde på Torsdagsgolfen.  Målet med endringen er å skape en samlingsplass for våre nye spillere, de spillerne som ikke har så mange spillepartnere, mer høyhandikappspillere – der terskelen for å være med senkes ytterligere i forhold til den tidligere Torsdagsgolfen. Vi håper selvfølgelig at også våre mer rutinerte klubbspillere blir med i turneringen, og bidrar med gode råd og tips til våre noe «ferskere» medlemmer! Turneringsformen er både kjekk og sosial, og vi håper på mange deltakere!  Alle spiller selvfølgelig fra rødt utslag, og alle spiller med fullt handikap, opp til 54! Vi satser på at første spilledag for denne turneringen blir onsdag 28.april.  Følg med, og meld deg på i Golfbox!

De første turneringene er allerede lagt ut for påmelding i Golfbox, så det er bare å melde seg på!  Etter hvert følger vi på og legger ut de resterende turneringene for sesongen.  Vi håper å få promotert hver enkelt turnering med en liten artikkel på hjemmesidene ca. en uke før hver turnering, der vi informerer litt om konkurranseformen, spillformen og hvem turneringen passer best for!

Vi håper mange støtter opp om de turneringene som Turneringskomiteen setter opp!  Når en legger opp til turneringer, og Maurholen Golfpark fylles opp med masse positive mennesker på turneringsdagene, da er det kjekt!