Siste nytt

DeChambeau i Maurholen

Inspirert av en nylig artikkel i Norsk Golf tok vi en titt på hvordan det kunne sett ut om Bryson DeChambeau kom på besøk i Maurholen. Det hadde ikke vært veldig trygt å komme kjørende på veien om Bryson fant fram storslegga på hull 9. Det rapporteres at han nå har blitt målt til over 400 yards carry med driveren. Styret hadde nok også måtte ta en HMS-runde på arbeidsplassen til greenkeeperne med slike spillere vandrende rundt på banen. En liten slice fra Bryson, kunne fort havnet på taket hos Jurgen.

På hull 1 hadde nok et middels jern vært nok for å nå greenen, men hadde han tatt fram driveren her, hadde det vært forholdsvis utrygt å stå på tee på hull 2 med vinden i ryggen. På en vindstille dag hadde det nok gått greit…

Hull 2 hadde vært et glimrende hull for den godeste Bryson. Avstanden til greenen er ganske nøyaktig 368,5 meter. Han skulle nok fått problemer med å fått ballen til å sitte på greenen, men lengde til å nå fram, det har han!

På hull 4 ligger det mange baller i vannet. Dersom Bryson hadde slått ut med driver på hull 3, kunne han ha havnet i godt selskap med mange av oss andre som har irritert seg over «lost balls» i det berømte tjernet. For driven fra Bryson hadde havnet midtfjords på hull 4 med en god smell fra gul tee…

Hull 5 er et utfordrende hull for mange. Fjellet til høyre er jo en velkjent ballmagnet, men det er nok ikke den høyden som hadde vært utfordringen for den staute amerikaneren. Han måtte nok heller tatt seg en leterunde bak greenen, da en god drive hadde passert greenen i marsjhøyde for rovfuglene i Maurholen!

Hull 7 er Maurholens lengste hull, og her hadde han hvertfall ikke klart å drive greenen fra bakerste gule tee. Hadde det blitt spilt fra den framste gule tee’en hadde bekken på kryss av fairway vært en utfordring for Bryson. Hull 7 hadde nok vært spilt som driver og sand wedge for den langtslående amerikaneren.

Vi trenger nok ikke bestille en baneutvidelse ennå i Maurholen. Heldigvis er banen mer enn lang nok for de fleste av oss. De får heller slite med ham over der i «Uniten».