Siste nytt

MÅNEDENS GOLFER – SEPTEMBER ‘18

Månedens golfer for september er en av disse «hersens» østlendingene (!) som har forvilla seg hit vest til Egersund. Egentlig er han født og oppvokst på Kløfta og er nabo til Miklagard golfbane der han også er medlem. Han har hus hjemme på Kløfta og er således en slags golf-pendler.

 

Tekst og foto: Mons Bjone   

Navn: Knut (Arne) Strøm

Yrke: pensjonist (fhv IT-konsulent)

Alder: 69

HCP: 16,7

 

 • Men altså, Knut, når og hvorfor havna du i Egersund?

 

 • Du veit åssen det er, damene har sterk tiltrekningskraft og det var kjærligheten som dro meg hit – i 2012.

 

 • Hvor lenge har du vært golfer?

 

 • Jeg begynte i 2000 og har altså spilt i 18 år. Starten fikk jeg i Nes golfklubb i Vormsund. I 2006 åpna Miklagard og da kjøpte jeg aksje der (som nå står i 0).
 • Hva fikk deg til å begynne?

 

 • Nevøen min dro meg ut på golfbanen i en periode i livet mitt da ting stoppa litt opp. Som tidligere fotballspiller i Ull-Kisa hadde jeg både ball-lyst og evne. Har alltid hatt stor idrettsglede – både som utøver og tilskuer. Går faktisk på EIK sine hjemmekamper.

 

 • Hvor mange golfrunder i uka?

 

 • Helst hver dag ! Går også en liten runde med barnebarnet Martin på 4 år.

 

 • Hva har du i bagen?

 

 • Jeg holder meg til Taylormade køller, har et sett her i Egersund og et på Kløfta.

 

 • Hvis du må velge bare tre?

 

 • Da blir det putteren, 5er wood og et sekser-jern.

 

 • Favorittkølla?

 

 • 5er wooden.

 

 • Din verste golfopplevelse?

 

 • Jeg har ikke en enkeltepisode. Men generelt: det verste jeg opplever, er når jeg prøver å være lur eller smart og legger meg opp foran et vann – og så går ballen i vannet likevel.

 

 • Og din beste golfopplevelse?

 

 • Da jeg spilte på Vaderrama i Spania – en fantastisk flott bane, regnet som den aller beste i Spania. Alle fasilitetene rundt, hele atmosfæren. Du føler deg som en viktig gjest. Det er i utgangspunktet eksklusivt og dyrt for en enkeltspiller, men vi var ei gruppe på 40 stykker som ble svært godt mottatt.

 

Vi er en fin gjeng som drar på en golftur én gang i året, vi har holdt sammen i 19 år nå

     og feirer altså 20 års-jubileum i mars 2019.

 

 • Hvilken er den fineste banen – (nest etter Maurholen)?

 

 • I Norge er det Miklagard, veldig krevende – vanskeligere enn Maurholen.

 

Men jeg trives i det gode sosiale livet her på Maurholen, det sosiale er også en viktig del

     av golfgleden.