Siste nytt

17. mai suksess: Det meste klaffet…..

En ting var de to formennene, Leif Skandsen  (17. mai komiteen) og Kjell Iversen (EGK), enig om:  Dette klarte vi !!

Det ble tidlig stilt spørsmål om en så liten klubb  som EGK kunne makte dette store arrangementet alene. Men 17. mai komiteen var klokkeklare: Dette skal vi klare !

Og det gjorde vi !  – Takket være en utrolig entusiasme og engasjement fra klubbens medlemmer kom vi mål med æren i behold, sier Leif og Kjell.  Til og med været ble bedre enn ventet. Litt kald vind, men regnet holdt seg borte.

IMG_1126
Leif Skandsen, en fornøyd leder av årets arrangement.

Verken Leif eller Kjell har tall på hvor mange medlemmer som har vært i sving i forbindelse med arrangementet. Heller ikke hvor mange dugnadstimer som er lagt ned. Men det er mange… Begge er enig om at det ikke er mulig å fremheve noen i dette arbeidet. Det er så mange som har levert så mye. Det er bare å rette en stor takk til hele gjengen!

Og så var det økonomien da…  Else Iversen, økonomiansvarlig i 17. mai komiteen, sier at budsjettet er i havn. Selv om vi ikke har fått inn alle regninger ennå, og dermed heller ikke den fulle og hele oversikt, ser dette veldig godt ut. Vi prøver å få henne til å antyde et tall… – I alle fall 350 000, sier hun.  Kanonbra , sier vi. Og over all forventning…

IMG_1116
Else Iversen

Fra tidlig morgen var det aktivitet på torget for å rigge til salgsbord. Ansvarlig for dette var Jane Fardal. Hun hadde forberedt seg godt og stilte et helt familielag i riggingen og den første salgsøkta. Salget gikk strykende, med vafler som bestselgeren.  De var så gode at det var tomt for vaffelrøre altfor tidlig….

IMG_1124
En fornøyd Jane med både salget og 17.mai.

Organisering av barnetoget er en hel jobb. Kjell Olav Henriksen løste dette prikkfritt. Også innmarsjen på Torvet.  Den flotte avslutningen med allsang var det mange som fremhevet som en ”høydare”.

Andre kulturelle innslag var også en del av programmet. Arrangement komiteen med Fartein Fluge i spissen stod for det vellykkete  opplegget på Torvet.   Noen golfaktiviteter, som å bruke havna som drivingrange, var også  populært.

Til slutt spør vi formann Kjell hva et slikt arrangement betyr for klubben.  Han fremhever lagånden og positiviteten blant klubbens medlemmer som det viktigste. Det var bare glade og fornøyde EGK ere jeg snakket med denne dagen. Til tross for at mange hadde stått på vel og lenge, var det ikke en sur tone, sier Kjell.  Og når resultatet er så bra økonomisk, gir det oss en ekstra handlefrihet i klubben. Til medlemmenes beste.

IMG_1119
Kjell Iversen

Denne dagen og prosessen i forkant har gjort meg stolt av klubben og medlemmene. Så mange har stått på.  Det var stort sett bare noen småting som ikke gikk helt etter planen. Men alt skal loggføres, slik at vi har en enda bedre ”kokebok” neste gang, smiler Kjell.   Men det er minst seks år til….

Vel blåst hele klubben!