Siste nytt

Kiwi Rogaland 50+: Egersund-damene dominerte!

Finalen i årets 50+ turnering ble spilt i tøft vær på Jæren lørdag. Og etter ni turneringer på ni forskjellige baner ble sammenlagt vinnerene kåret. Og det var damene som reddet EGKs ære…

Med dobbeltseier i den yngste dameklassen som den gjeveste. Før finalen låg Mia Hovland og Marianne Gravdal helt likt.  Selv om begge hadde en litt slakk runde lørdag, var Marianne den beste. Og ble dermed vinner av årets turnering. Det var over 30 jenter med i denne klassen. Etter Marianne og Mia finner vi Else Iversen på en flott 9. plass.

Astrid Robertson var suveren i den voksne dameklassen. Hun har ledet det meste av sesongen. Selv med en middelmådig avslutning i finalen var hun aldri truet. Vi gratulerer. Møyfrid Hellvik havnet på den «sure» fjerdeplassen, noen få poeng bak bronsen. Elsa Hovland og Hanna Gudmundson ble henholdsvis nummer fem og åtte i denne klassen som også hadde nær tretti deltakere.

 

Den største klassen er menn 50+,  med rundt hundre deltakere. Det var bare Olaf Hovland av våre som spilte seg opp i finalen. Etter bra spill på Jæren spilte han seg opp et titalls plasser, og ble til slutt nummer elleve. Best av våre ble Leif Sigurd Fisketjøn som, etter en slakk finalerunde, likevel ble nummer tre. Martin Tendenes og Kjell Iversen ramlet også litt av og ble til slutt nummer sju og ti. Denne klassen ble for øvrig vunnet av egersunderen Rune Molund som spiller for Jæren GK.

 

I den voksne herreklassen har Åge Sørensen ligget i tet mye av sesongen, og endte til slutt på en flott andreplass av de sytti deltakerene.  Selv om Åge spilte bra på Jæren måtte han se seg slått av suverene Per Berge. Den gamle landslagspilleren fra Kristiansand har vært suveren i de konkurransene han har stilt opp i. Erik Hellvik oppnådde en sterk 7. plass sammenlagt, mens  Arne Gudmundson og Odd Hovland ble nummer 12 og 13.

 

I bruttoklassen («formel en» klassen) ble som ventet Martin Tendenes vår beste med en fin 11. plass. Han har, imponerende nok, deltatt i alle ni turneringene.

Lagkampen endte EGK på en andreplass i år. Klart etter Jæren GK. Men foran sterke klubber som Sola, Sandnes, Stavanger og ikke minst Ogna.

Årets Kiwi Rogaland 50+ har vært en suksess og neste års turnerings planlegging begynner med det aller første…….