Siste nytt

Dagens EGK’er liker best å reise til nye baner….

Den blide og hyggelige bergenseren drev med fotball og friidrett i ungdommen. I idrettslaget Ask var han både en habil sprinter og 3. divisjons spiller i fotball. Nå er det golf som står øverst på interesselisten, selv om det blir altfor liten tid til golfspill….

Navn: Fartein Fluge

Alder: 44

Status: Gift med Sigrid. Tre barn: Fabian (13), Aurora (11) og Ulrik (3)

Yrke: Tannlege

Hpc: 13

Hvordan og når begynte du med golfen? En venninne (Cathrine Sørdal) inviterte meg med på grønt kort kurs på Jæren. Jeg tok ikke baneprøven før et par år etter kurset. Den ble tatt på Ogna. Jeg var med på turneringen i Maurholen, da banen vår ble offisielt åpnet.

Hva er det kjekkeste med golf? Det er så mye kjekt med golfen…. Men det aller kjekkeste er å reise på tur og spille nye baner.

 

Hva er så favorittbanen din i utlandet? Av mange gode baner må svaret være Cruden Bay i Skottland. Den har virkelig mange kvaliteter. Det er det mange spillere i klubben som kan skrive under på.

Favorittbane i Norge? Der må nok svaret være Meland, rett nord for Bergen.

Din beste golfopplevelse? He, he…. Jeg har to ganske spesielle opplevelser. Den første var min Hole In One i 2011. Jeg var turneringsleder for XL Bygg turneringen. Sponsoren hadde lagt ut en solid premie til den som klarte Hole In One på hull 4. da vi dagen før satte banen var vi enig om at

hullplasseringen måtte være overkommelig. Og så slo turneringslederen til med jacpotten…. Den andre er gjerne mer sjelden… I Skottland, på Newmacher, hadde jeg full klaff med to slag som resulterte rett i koppen. Og når det var et par fem hull, ble det altså en albatross. Eller dobbel eagle som de sier det der borte.

Det må du fortelle mer om…: Hullet var vel omtrent 450 meter. Noe medvind og kjempetreff tok driven om lag 260 meter. Og så gjorde et godt treff med 4er hybriden resten….. 190 meter og trillet fint opp i hullet. En kjekk opplevelse.. (Spørsmål fra skribenten: Er det noen som vet om det er andre i klubben vår som har oppnådd albatross?)

Favorittkølle i bagen? Det et 50 graders wedgen (Callaway.)

Din målsetting med golfen? Kun det å ha det kjekt! Og på sikt få resten av familien med slik at vi kan ha dette felles!

Hva kunne du tenkt deg annerledes i klubben vår? Jeg er godt fornøyd med tingenes tilstand. Jeg er veldig imponert av den store dugnadsånden som hersker. Alle står på, og det er ingen kultur for noe fråtseri. Det liker jeg.