Siste nytt

Månedens golfer januar 2021

Janne Nernæs Mong er en ny, ivrig golfer fra Hellvik som allerede er i gang med golfseseongen 2021.

HCP: 48,9
Alder: 59
Stilling: fagarbeider hos Nordan

Janne er en av golfklubbens nyinnmeldte og ivrige kvinner. Hun var dermed allerede på pletten 1. nyttårsdag til ny runde i Maurholen. Det lover godt for rekrutteringen i klubben og hun er derfor månedens golfer for januar 2021. Jeg fikk gå i samme flighten som henne i lag med Irene og Ivar og kunne observere hennes ekte golfglede.

1. Hvordan ramla du over eller inn i golfen? Når?
«Jeg begynte høsten 2019. Hadde spilt mye minigolf, syntes det var kjekt – og siden jeg bor så nær golfbanen, tenkte jeg at da kan jeg prøve skikkelig golf.»’

2. Hva er vitsen med golf for deg?

«Det er kjekt sosialt, jeg får god mosjon og frisk luft. Og så har jeg stått mye i produksjon på hardt murgolv, noe som ikke er bra for knærne mine. Derfor er det godt å kunne gå på mjukt underlag på fairwayen.»

3. Hva slags køller har du i bagen?

4. Hva er favorittkølla di?

«Det er en Callaway driver med loft 10,5»

*

5. Hvilket er det kjekkeste hullet i Maurholen?

«Hull 1 – vet egentlig ikke hvorfor, men det gir meg en god følelse å kunne starte på en runde.»

6. Og det vanskeligste?

«Banen er jo krevende – alle hull har sin utfordring; men kanskje hull 4. Noen ganger slår jeg for langt og ender opp i trærne på motsatt side.»

7. Hvilke målsettinger har du for golf-året 2021?

«Ser fram til å spille så mye som mulig. Kanskje spille meg ned i handicap.»

____________

P.S. På siste hullet på runden så jeg at Janne hadde en kraftfull sving med favorittkølla si, driveren altså, – og den gule ballen endte langt framme på fairwayen. Da jeg sa: «Bra slag, Janne!», lo hun og sa: «Jeg bare brukte grevinnehenget!»